Η εκδρομή του ΣΥ.ΜΟ.ΣΚΑ μεγάλη και με επιβλητικό τίτλο! "
100 χωριά στο νομό Ρεθύμνου"! Όπου κι αν το'πα μου'παν πως δεν παίζει κάτι τέτοιο και πως είμαστε τρελοί και πως για να βγει θα τρέχουμε σαν τους δαιμονισμένους και πως θα σκοτωθούμε κτλ κτλ. Η αλήθεια είναι πως είχα τρομάξει καθότι, ακόμα και τώρα, 1 χρόνο μετά την οριστική μετακόμισή μου στο νησί, δεν έχω ακόμα συνηθίσει τους δρόμους (;) και την υπέροχη ποιότητα ασφάλτου (;) που έχουμε... Όμως είχα χάσει (ηλίθια) το 1ο επεισόδιο στο νομό Ηρακλείου γιατί ακριβώς είχα κωλώσει, αυτό δεν θα το έχανα με τίποτα!
Το ραντεβού ήταν στις 9. Αργά κατά τη γνώμη μου αλλά όταν είπα να φύγουμε καμιά ώρα νωρίτερα κόντεψαν να με φάνε!

ΟΚ, κατανοητό...
Η λίστα με τα χωριά που είχε ετοιμάσει ο Νίκος (sugariadis), ο αρχηγός της εκδρομής, μαζί με τον Κωστή (papaduck) και που μοιράστηκε σε όλους, μεγάλη.
9 παρά 5 ήμουν στο προκαθορισμένο σημείο. Μαζί μας ήταν και οι άλλοι συνάδελφοι μοτοσυκλετιστές, αυτοί που κάθε Κυριακή ξεθυμαίνουν πηγαίνοντας πλακωμένοι ως το Μπαλί. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω, δεν είναι στο στυλ μου.
Και ξεκινάμε! (στις 09:20). Αρχηγός όπως είπαμε ο sugariadis, "σκούπα" ο advnick και φαρμακείο (αχρείαστο να'ναι) ο γράφων.
Αν και είχαμε πει να είμαστε γεμάτοι κάποιοι προφανώς δεν είχαν προλάβει κι έτσι η πρώτη στάση της ημέρας έγινε λίγα χιλιόμετρα από την εκκίνηση, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας. Εκεί βρήκαμε να πίνουν καφέ και κάποιοι συνάδελφοι από τους Mo.rtes οι οποίοι είχαν οργανώσει κι αυτοί μια μεγάλη βόλτα. Κάποια στιγμή να κανονίσουμε τίποτα μαζί.